Snart på tide for GDPR – Er du klar?

Det merkes at foretakere nå starter å øke tempoet i sitt arbeid med å anpasse seg til den nye datavernsforordningen.

Vi har jobbet hardt med spørsmålet under en lengre tid og kan si at vi har lært oss mye.

For deg som bruker våre webtjenester så trenger du ikke uroe deg for mye for GDPR.

Samtlige tjenester anpasses akkurat nå slik at de har en grunnleggende støtte for GDPR. Flere av tjenestene har dessuten allerede en enorm støtte, takket være at vi har under mange år har hatt myndigheter som bruker tjenestene, hvilket har stilt høye krav på hvordan personopplysninger skal håndteres.

Å være databehandler er ikke noe nytt for oss – det er vi allerede.

Derimot innebærer den nye datavernsforordningen visse avgjørende forskjeller sammenlignet med personopplysningsloven.
Her følger noen store forandringer som vi har oppsummert:

• Krav på samtykke ved registrering av personopplysninger
• Kryssrute for samtykke ved digital registrering og tydelig henvisning til tekst om GDPR og hvordan du behandler opplysningene
• Du må holde en oversikt på hvorfor du behandler en viss persons personopplysninger
• Retten til å bli glemt
• En person har rett til å få vite hvilke personopplysninger som behandler om de
• Anonymisering / pseudonymisering av personopplysninger som du ikke lenger har rett til å behandle

 

Les gjerne mer på vår side om sikkerhet og integritet

Hør av deg så forteller vi mer!

© MultiNet · 2018, All Rights Reserved

MultiNet_Vit