Att skapa e-kurser kan kännas som en stor utmaning för företag som huvudsakligen erbjuder schemalagda kurser. Men med rätt strategi kan det vara en enkel process.
Här är några enkla punkter som kan hjälpa dig komma igång:

  1. Definiera dina lärandemål: Innan du börjar skapa din e-kurs, definiera dina lärandemål. Vad vill du att dina elever ska uppnå eller kunna göra efter att ha slutfört kursen? Detta hjälper dig att hålla fokus och skapa en kurs som är tydlig och effektiv.
  2. Välj rätt innehåll: Identifiera det innehåll som kommer att vara mest relevant och värdefullt för dina elever. Detta kan inkludera befintligt utbildningsmaterial, online-resurser och ämnesexperter.
  3. Använd en storyboard: Skapa en storyboard för att kartlägga strukturen och flödet i din kurs. Detta hjälper dig att organisera ditt innehåll, identifiera eventuella luckor eller överlappningar och se till att din kurs är engagerande och effektiv.
  4. Välj rätt e-kursverktyg: Det finns många olika e-kursverktyg tillgängliga, från grundläggande till avancerade. Välj ett verktyg som passar dina behov, budget och kunskapsnivå.
  5. Använd multimedia: Infoga bilder och videor för att göra din e-kurs mer engagerande och effektiv. Se till att använda multimedia strategiskt för att förbättra inlärningen, istället för att bara lägga till visuellt intresse.
  6. Fokusera på interaktivitet: E-kurser bör vara interaktiva för att engagera eleverna och främja minnet. Använd quiz:ar och andra interaktiva element för att hjälpa eleverna att tillämpa det de har lärt sig och behålla informationen.
  7. Testa och iterera: Testa din e-kurs med en liten grupp elever innan du lanserar den till en större publik. Använd feedback för att iterera och förbättra kursen och fortsätt att uppdatera och förbättra den efter behov.


Att bygga e-kurser kan verka överväldigande till en början, men med dessa enkla åtgärder kan du komma igång och skapa kurser som är engagerande, effektiva och inverkningsfulla. Genom att erbjuda e-kurser kan du utöka din räckvidd och påverkan, och ge dina elever den flexibilitet och bekvämlighet de behöver för att lyckas.