Många gånger är Excel ett ovärderligt verktyg men som tyvärr används för fel uppgift.
Att använda Excel för avtalshantering är precis en sådan sak som den populära programvaran inte är ämnad för.

Det finns ett ordspråk som lyder: “Om en hammare är det enda verktyg du använder, så ser alla problem ut som en spik”. – Om man tänker på samma sätt i IT-världen så innebär det att du försöker lösa alla problem med hjälp av Excel.

Det vi menar är att Excel är ett alldeles utmärkt verktyg men att det bara inte ska användas till avtalshantering.

Varför är excel inte lämpligt för avtalshantering?

  • Excel skickar inga automatiska påminnelser, vilket kan leda till att du missar en omförhandling eller en uppsägning.
  • Det är tidskrävande att upprätthålla en aktuell excelfil med avtalsinformation och det finns stor risk för att uppgifterna blir felaktiga om flera fyller på i excelfilen.
  • Excel är inget arkiv för dokument och hanterar inte revisioner, vilket kan resultera många timmars arbete för att reda ut vad som faktiskt gäller.
  • En vanlig fil kan skadas av virus, tappas bort eller förstöras genom att datorn den är lagrad på helt enkelt går sönder. Givetvis gör många backup men hur många gånger har du också varit med om att du har förlorat eller råkat skriva över ett dokument?

Av denna enkla anledning tycker vi att alla förtjänar en tjänst som är anpassad för avtalshantering, så att du får full kontroll över avtalssituationen och kan få ut det allra mesta av dina avtal. En tjänst som skickar påminnelser och som meddelar dig när saker ska utföras – på ett säkert och tryggt sätt.

Kontakta oss eller testa vår tjänst helt gratis – du kommer bli förvånad över hur enkelt det är att hantera avtal!