När utbildare ska marknadsföra sina kurser räcker det inte att nå sin tänkta målgrupp. De måste också övertyga potentiella kunder att just deras kurser är effektiva, praktiskt genomförbara och värdefulla.
Med EduAdmin, och följande marknadsföringsstrategier, kan utbildningsföretag förbättra sina resultat markant. 

Dra fördel av Sociala medier

Facebook, LinkedIn och Instagram är användbara plattformar för att marknadsföra era kurser. Skapa företagskonton och uppmuntra befintliga kunder att interagera med dig genom att "gilla" era inlägg och genom att lämna recensioner.

Håll en aktiv profil genom att publicera innehåll eller genom att interagera med relevanta företag och personer.

Kör annonskampanjer, riktade mot er målgrupp baserat på ålder, yrke, geografisk plats och intresseområden.

Uppdatera er webbsida regelbundet

En välbyggd, lättanvänd, mobilanpassad hemsida hjälper dig att nå längre än era konkurrenter.

Men det stannar inte där. Genom att regelbundet publicera blogginlägg, artiklar och nyhetsbrev med relevans för er verksamhet så säkerställer du att er webbsida inte drunknar bland googles sökresultat. Använd "best practices" inom sökmotorsoptimering för att öka er synlighet och för att driva mer trafik till er sida.

Här kan du läsa mer om Effektiva strategier för att förbättra en kursarrangörs webbplats

Publicera smakprover av era kurser

Låt potentiella deltagare ta del av kvaliteten i era kurser innan de anmäler sig. Smakprover, endera i form av gratis e-kurser eller som videoklipp direkt på er webbsida, kan minska eventuell tvekan hos era kunder. Väl genomfört kommer detta övertyga kunder att anmäla sig till den fullständiga kursen.

Personliga epostkampanjer

Använd era befintliga kunder som en bas för en prenumerationslista. Nyttja sedan ett epostmarknadsföringssystem, som EditNews, för att marknadsföra era kurser till de som redan känner till företaget och som vet att ni levererar utbildning av hög kvalitet.

Utöka sedan era listor genom att låta besökare på er webbsida prenumerera på era nyhetsbrev.

Se till att breven är personliga och relevanta. Inkludera en tydlig uppmaning. Vill du att era läsare ska boka in sig på en specifik kurs? Berätta det!

EduAdmin innehåller funktioner för automatiska mail. Dessa kan användas för att marknadsföra kurser efter att en deltagare har genomfört en kurs eller när en certifiering närmar sig sitt utgångsdatum.

Webinars och Workshops

Ett gratis webinar där ni går igenom fördelarna med era kurser är inte bara ett tillfälle att interagera med kunder. Det ger också kunderna ett tillfälle att förstå vad de kan vänta sig om de bokar en kurs. Ta också tillfället i akt att visa vad som skiljer er från konkurrenterna och vad kunder vinner på att välja er för sina utbildningar.

Använd recensioner och utvärderingar

Uppmuntra era deltagare att recensera kursen efter att de är klara. EduAdmin har inbyggda funktioner för utvärderingar som kan genomföras direkt i e-kurser eller som mailas ut efter genomförd kurs. Det finns också en inbyggd integration till Reco.

Visa kundrecensioner och rekommendationer på er webbsajt. Riktiga omdömen ökar er trovärdighet och hjälper potentiella kunder att lita på era tjänster. Man är mer benägen att köpa en produkt som rekommenderas av andra.

Belöna tipsare

Utöver recensioner kan du erbjuda något konkret, t.ex. presentkort eller rabatter, om man tipsar kollegor eller vänner.

Genom att ha ett belöningssystem för detta ger du deltagare incitament att rekommendera dig till vänner och bekanta. De flesta är mer benägna att lita på rekommendationer om de kommer från någon man känner än från andra källor.

Samarbeten eller partnerskap

Om man vill ta ytterligare steg på den banan så kan man samarbeta med relevanta influerare och kändisar för att presentera events eller publicera sponsrat innehåll. Detta låter ditt varumärke nå längre och ger en känsla av relevans.

Erbjudanden och rabatter

Genom att köra tillfälliga kampanjer kan du uppmuntra anmälan. Erbjud rabattkoder eller andra erbjudanden på specifika kurser för att öka deltagarantalet. I EduAdmin kan man också använda early-bird-priser för att uppmuntra tidig anmälan.

Sprid ditt erbjudande via epostmarknadsföring, sociala medier eller blogginlägg på er webbsida.

Lista dig på en marknadsplats för kurser eller på andra lämpliga plattformar

Sidor som utbildning.se fungerar som marknadsplatser för kurser. Genom att lista era kurser där kan du öka er räckvidd. Vissa organisationer går t.o.m. så långt att de bara bokar utbildningar via sådana marknadsplatser.

Samarbeten med andra webbplatser är en annan metod för att nå fler. I utbyte mot provision promotar de era kurser.

Etablera dig som en expert inom ditt område

Genom att erbjuda whitepapers eller bloggposter om lärande i allmänhet eller om andra relevanta ämnen så positionerar du dig som en auktoritet i branschen. För ytterligare genomslag bör du få sådant innehåll publicerat via externa kanaler, t.ex. branschtidningar eller webbsidor. Glöm inte att länka till ytterligare information på er hemsida.

Vad har vi lärt oss?

En väl genomförd marknadsföringsstrategi kan öka din försäljning markant. Genom att dessutom utnyttja styrkorna i EduAdmin och kombinera det med ovanstående tips så får du kraftfulla verktyg som driver anmälningar och som hjälper dig att växa.